top of page

Juurichakra - minä olenJuurichakra avautuu alaspäin ja sijaitsee selkärangan tyvessä- välilihan alueella.

Juurichakran avulla olemme yhteydessä fyysiseen maailmaan, kehoomme. tähän planeettaan ja siitä saamamme alkuvoimaan ja energiaan.


Tässä chakrassa asuu perusvoimamme ja luottamuksemme omaan olemukseemme- minä olen. Maadoittuminen ja selviytyminen sijaitsevat juurichakrassa.


Chakrojen voima ja toiminta rakentuvat toinen toistensa päälle, näin ollen alemman chakran on voitava hyvin ja toimittava jotta energia pääsee virtaamaan siitä ylöspäin seuraavaan chakraan vapaasti.


Avoin ja toimiva juurichakra auttaa sinua luomaan hyvän yhteyden itseesi, perheeseen ja sukulaisiin. Sinulla on voimaa panna asioita alulle ja saattamaan niitä loppuun.


Juurichakraa vastaa kehossa kaikki kovat kudokset kuten luut ja hampaat. Myös veri, suolisto, eturauhanen ja useiden tärkeiden hormonien tuotannosta vastaava lisämunuainen kuuluvat juurichakran piiriin.Juurichakraan liitettäviä asioita


Väri: punainen (tai musta)

Aisti: tuoksu

Elementti: maa

Musiikki: basso, lyömäsoittimet, alkukantainen rytmikäs musiikki

Elementti: maa

Kivi: hematiitti, punainen jaspis, savukvartsi, rubiini, akaatti

Tuoksu: santelipuu, setripuu, neilikka, havupuut


Juurichakraan voi syntyä tukkeumia mikäli esimerkiksi tunnemme itsemme olosuhteiden uhriksi. Juurichakran tasapaino voi purkautua turhautumisena, raivona tai väkivaltana kuvastaen perusluottamuksen puutetta.

Kuinka vahvistaa juurichakraa


Juurichakraa voit vahvistaa ja ravita liikkumalla luonnossa, ottamalla yhteyttä äiti maahan.

Nauti auringon nousuista ja laskuista.

Pukeudu chakran väriin, kuuntele sopivaa musiikkia.


Voit vahvistaa chakraa myös sopivalla ravinnolla. Juurichakran ravintoa ovat kaikki punaiset ruoka-aineet, esimerkiksi punajuuri, tomaatit, chilipaprikat, punaiset paprikat ja sipulit, punaiset omenat, vadelmat, mansikat, karpalot, kirsikat, puolukat, punaherukka, kidneypavut, linssit, ohra, punainen liha, sisälmykset, mausteneilikka, cayennepippuri.
Tasapainota juurichakraa maadoittumisharjoituksella


Kokeile tätä yksinkertaista maadoitumisharjoitusta juurichakralle:


Seiso tukevasti jalat lantion levyisessä asennossa tai istu tuolilla, jalkapohjat tukevasti lattiassa. Sulje silmäsi, kuvittele kuinka jalkapohjistasi kasvaa juuret kohti maata. Nämä juuret juurruttaat sinut tiukasti ja turvallisesti äiti maahan. Olet maadoittunut ja sinulla on vahva perusta. Mikään tuuli tai myrsky ei kaada sinua kun sinulla on tiheä juuristo syvällä maan sisällä.

Hengitä hetken ajan syvään, aina vatsan pohjaan saakka. Tunne kuinka maan voima virtaa juurista ylös jalkoihisi ja sieltä juurichakraasi, raviten ja vahvistaen sitä.


Voit tehdä harjoituksen aina kun sinusta tuntuu että kaipaat rauhoittumista tai vahvistusta tähän hetkeen ja tilaan.


Lempeydellä,

Janna


Comments


bottom of page