top of page

Kurkkuchakra - minä puhun


Kurkkuchakra sijaitsee kaulakuopan ja kurkunpään välissä. Se saa alkunsa niskanikamasta ja avautuu eteen- ja ulospäin.


Kurkkuchakra vastaa kommunikaatiosta, kyvystä ilmaista omia tarpeita sekä arviointi- ja päättelykyvystä. Kurkkuchakran ominaisuuksiin kuuluvat luovuus ja telepatia. Siihen liitetään myös kuunteleminen ja oman totuuden puhuminen.


Kurkkuchakran ollessa auki ajatusten ilmaiseminen ja tunteista puhuminen on helppoa. Tunnet, että sinut otetaan huomioon, sinua kuunnellaan ja että mielipidettäsi arvostetaan.


Kurkkuchakra vastaa kehossa kaulan, niskan ja leuan alueista. Korvista, keuhkoputkista, keuhkojen ylemmistä osista, ruokatorvesta, puheentuottamiselimistä, äänestä ja käsivarsista.


Kurkkuchakraan liitettäviä asioita:


Väri: turkoosi, taivaansininen, kirkkaan sininen


Aisti: kuulo


Elementti: eetteri (eetterin sanotaan olevan hienojakoisin kaikista elementeistä, sen värähtelyt edustavat jumalallista energiaa, joka virtaa jatkuvasti neutraalina voimana maailmankaikkeuden syvyyksistä)


Musiikki: meditatiivinen musiikki, harppu, urut, piano, viulut


Kivi: akaatti, akvamariini, sodaliitti, turkoosi


Tuoksu: eukalyptus, salvia, piparminttu
Kurkkuchakran ollessa sulkeutunut pelkäät puhumista ja omien tunteittesi ilmaisua. Luovit ja myötäilet muita jotta et pahottaisi muiden mieltä. Ongelmat kurkun alueella, esim. kurkkukipu tai puristava tunne kurkussa.


Epätasapaino kurkkuchakrassa saa puhumaan ennenkuin ajattelee. Ei kuuntele muita. Toisaalta voi ilmetä myös ujoutena ja hiljaisuutena. Pään ja kehon yhteys on poikki ja tunteiden käsittely on vaikeaa. Vain ulkoinen on todellisuutta ja yhteys intuitioon on poikki.


Kuinka vahvista kurkkuchakraa?


Vahvista kurkkuchakraa liikkumalla luonnossa, nauti sinisestä taivaasta ja vedestä, sinisestä hetkestä talven hämärässä. Käy teatterissa. Ääneen lukeminen ja hyräily vahvistavat kurkkuchakraa. Meditoi, pysähdy hetkeen ja kuuntele itseäsi.


Pukeudu chakran väriin, kuuntele sopivaa musiikkia.


Voit vahvistaa chakraa myös sopivalla ravinnolla.

Kurkkuchakran ravintoa ovat mm. basilika, kamomilla, salvia, mustikka, hunaja, mustaherukka, rusinat, herkkusienet ja kala.
Kurkkuchakran vahvistaminen - hiljaisen päivän harjoitus


Kokeile pitää yksi hiljainen päivä, jolloin puhuminen on minimissään ja keskityt ensisijaisesti on oman itsesi kuuntelemiseen.


Kirjaa ylös tunteet, ajatukset ja sisäinen puhe mitä päivän aikana kumpuaa. Seuraavana päivänä voit jakaa nämä ylös kirjaamasi asiat elämänkumppanisi tai ystäväsi kanssa. Pysähdy tällöin aidosti kuuntelemaan, mitä kertomasi hänessä herättää ja mitä hän vastaa sinulle.


Kirjaa lopuksi ylös tuntemuksesi tästä harjoituksesta.


Voit lukea myös muista chakroista blogissani


Chakrojen tasapainottamisen ja puhdistuksen voi tehdä myös äänimaljojen avulla. Varaa aika tunnelmalliselle hoitohuoneelleni tästä.

Comentários


bottom of page