top of page

Sydänchakra - minä rakastan


Sydänchakra- neljäs päächakramme. Sen alku on selkäytimessä ja se sijaitsee keskellä rintalastaa, sydämen korkeudella avautuen eteen- ja ulospäin.


Sydänchakra on chakrajärjestelmämme keskus, niin sanottu sielunportti. Sydänchakrassa asuu rakkaus itseämme ja muita kohtaan, anteeksianto, myötätunto ja auttamisen ilo. Tässä ja nyt- elämisen taito.


Sydänchakran ollessa auki annat ja saat rakkautta ja ihmissuhteesi ovat tasapainoisia. Arvostat ihmisiä ympärilläsi, olet kiitollinen elämästäsi ja koet myötätunto toisia kohtaan.


Sydänchakra vastaa kehossa yläselästä, rintakehästä, sydämestä, verenkiertoelimistöstä, keuhkojen alaosasta ja ihosta.


Sydänchakraan liitettäviä asioita:


Väri: vihreä, vaaleanpunainen


Aisti: tunto (iho on suurin tuntoelimemme)


Elementti: ilma


Musiikki: klassinen musiikki, meditaatiomusiikki, urut, huilut, tuulikellot


Kivi: ruusukvartsi, smaragdi, aventuriini


Tuoksu: ruusu, minttu, myski
Sulkeutunut sydänchakra tekee meistä sitoutumispelkoisia. ajattelemme että meidän pitää miellyttää muita tullaksemme rakastetuiksi. Pelko että meitä satutetaan ihmissuhteissa.


Epätasapaino sydänchakrassa aiheuttaa katkeruutta, mustasukkaisuutta. Eristäytymistä ja vaikeutta vastaanottaa rakkautta, luopumista omasta ajasta ja energiasta toisten hyväksi, oman keskuksensa kadottamisen.

Kuinka vahvistaa sydänchakraa?


Vahvista sydänchakraa liikkumalla vihreässä luonnossa, harjoittamalla joogaa, hyväntekeväisyyttä tai vapaaehtoistyötä. Energiahoito ja käsien hieronta hoitavat sydänchakraa, samoin halaaminen.


Pukeudu chakran väriin, kuuntele sopivaa musiikkia.


Voit vahvistaa chakraa myös sopivalla ravinnolla.

Sydänchakran ravintoa ovat mm. luonnonjogurtti, tofu, oliivit ja oliiviöljy, kaikki pähkinät, pavut, quinoa, kurttu- ja kiinankaali, herneet, vihreät paprikat ja linssit, parsa- ja ruusukaali, salaatti, parsa, selleri, avokadot, artisokat, pinaatti, kurkku, vihreät viinirypäleet, kiivi, limetti, päärynä, karviainen, sardiinit, tonnikala, persilja, minttu ja muut yrtit.
Meditaatio sydänchakralle


Kokeile sydänchakran vahvistamiseen seuraavaa meditaatioharjoitusta:


Istu mukavassa asennossa tuolilla, selkä suorana ja jalkapohjat lattiassa. Sulje silmäsi.


Tunne jalkapohjiesi lämpö ja kuinka ne lämpenevät ajatuksen voimasta alustaa vasten. Anna lämmön levitä jalkapohjista sääriä pitkin ylös lantioon ja sieltä sydämen alueelle, lopulta nousten hartioille ja päälaelle saakka.


Kuvittele mielessäsi kaunis vaalenpunainen kukka. Katsele sitä ja huomaa sen terälehdet ja vihreät varsi. Hengitä rauhassa ja tarkastele tuota kukkaa ja sen kauneutta mielessäsi.


Siirrä huomio itseesi, huomaa että tuo kukka olet sinä. Kaunis, erityinen ja ihana. Ajattele itsestäsi hyviä ajatuksia, kohdista rakkautesi tässä hetkessä itseesi.


Jos sinulla on kipuja, keskitä rakkautesi juuri siihen kohtaan kehoa. Voit pyytää itseltäsi anteeksi sitä, että olet kuormittanut kehoa liikaa stressillä etkä ole huomioinut sen varoitusmerkkejä väsymyksestä. Voit luvata kehollesi kuunnella sitä jatkossa herkemmin.


Vie vielä hetkeksi ajatuksesi tuohon kauniiseen kukkaan, hengitä ja kuvittele sen terälehtien aukenevan sydämesi kohdalla, hengitä sydächakran kautta rakkautta kehoosi. Keskity vaaleanpunaiseen tai vihreään väriin, kumpi vain sinusta tuntuu tässä hetkessä puhuttelevammalta.


Kerro vielä kerran itsellesi että rakastat, lopuksi lähetä rakkautta haluamallesi läheiselle ihmiselle, tai vaikka koko maailmalle.


Lempeydellä sinulle,

Janna


Tiesithän että:

voit lukea myös muista chakroista blogissani


Chakrojen tasapainottamisen ja puhdistuksen voi tehdä myös äänimaljojen avulla. Varaa aika tunnelmalliselle hoitohuoneelleni tästä.

Comments


bottom of page