top of page

Vaatekaapin täydennys- hallitun hankinnan kolme kulmakiveä

Päivitetty: 1. marrask. 2021
 

Tämä teksti on osa Vaatekaapin kaappaus- Unelmiesi vaatekaappi minikurssia, päivä 6

 

Nyt kun tiedät mitä vaatekaappisi sisältää, kannattaa hetki pohtia myös, mitä ehkä jatkossa tarvitset. Ellet löytänyt mitään akuuttia tarvetta- onneksi olkoon! Nyt voit vain nauttia tekemästäsi työstä ja löytää uusia, upeita yhdistelmiä vaatteistasi. Pidä kiinni saavuttamastasi Unelmiesi Vaatekaapista.


Jatkoa ajatellen, oli sitten kyseessä sesonkihankinta tai perusvaatekaappiin tekemäsi ostos suosittelen pohtimaan oheisia asioita.Suunnittele


Ehkä järjestelyn aikana kuitenkin huomasit, että sinulta puuttuu siisti, peruskäyttöön sopiva villatakki. Ennen kuin ryntäät suinpäin hankkimaan sellaista, käy läpi millaisen villatakin tarvitset.

  • Ohuen vai paksun?

  • Pitkän vai lyhyen?

  • Napeilla vai ilman?

  • Pitääkö siinä olla taskut?

  • Minkä värinen sopii tarpeisiini ja on yhdisteltävissä vaatteisiini?

  • Kuinka paljon olen valmis siitä maksamaan?

Hyvä suunnitelma antaa sinulle suunnan hankintoihin. Oli sitten kyse esimerkin villatakista tai vaikka housuista, kannustan miettimään tarkkaan etukäteen mitä oikeasti olet ostamassa. Näin vältyt impulssiostoksilta, sinnepäin- olevista vaatteista tai "ostin kun halvalla sain"- hankinnoilta.

Peru uutiskirjeet ja välttele alennusmyyntejä

Jos tiedät olevasi herkkä impulsseille, kokeile alennusmyyntien välttämistä (ellet ehdottoman tarkasti tiedä että pystyt pitäytymään suunnitelmassasi ja budjetissasi). Verkko-ostamisen luvattuna aikana haluat ehkä myös perua kaikkien vaatefirmojen uutiskirjeet. Uskon, että löydät verkosta hakemalla samat (tai uudet) verkkokaupat itsekin, kun jokin tarve yllättää!Vertaile


Halvalla ei saa hyvää ja laatu maksaa.

Niin no- yleistys, mutta aina se ei toki pidä paikkaansa. Kun suunnitelmasi on valmis, on aika ruveta etsimään sitä täydellistä villatakkia - tai korkokenkiä. Tai mitä nyt tarvitsitkaan!


Voit etsiä tietoa netistä, sieltä selviää yleensä melko helposti saatavuus ja hinta. Ilokseni nykyään on myös asiakasarvioita tuotteista mukavasti saatavilla- niitä kannattaa hyödyntää. Voit lisäksi kysellä ystäviltä tai esimerkiksi Facebookin sopivissa ryhmissä suosituksia haettavasta tuotteesta.


Kun olet löytänyt vaihtoehtoja- joko netissä tai kivijalkakaupasta- on aika vertailla hinnan lisäksi myös materiaalia ja tuotteen hoito-ohjeita. Olethan ostamassa tuotetta, jonka käyttöikä on oletettavasti vuosi(a)- haluathan myös, että se säilyy siistinä ja että sitä on helppo hoitaa koko käyttöikänsä ajan. Lisäksi käyttötarve määrittää myös materiaalin- paksu talvineule voi olla villaa, ohuempi kesäkäyttöön tuleva ehkä puuvillaa, viskoosia tai jopa silkkiä!


Muista myös, että ellei sopivaa löydy, niin sinun ei ole pakko ostaa mitään. Tämä voi olla vaikea asia, jos olet tottunut shoppailemaan paljon vaatetta.


Ellet löydä sopivaa niin sinun ei ole pakko ostaa mitään

Kerronpa pienen tarinan: Itse hain kerran nuden värisiä korkokenkiä. Tiesin tasan, millaiset halusin: väri, kärjen muoto, kannan korkeus ja muoto. Nudeavokkaita oli silloin tarjolla pilvin pimein, mutta mitkään niistä eivät olleet kaikilta ominaisuuksiltaan juuri sellaiset, mitä etsin. Niinpä ne jäivät joka kerta kaupan hyllylle odottamaan. Kunnes kahden vuoden etsinnän jälkeen näin kenkäkaupan ohi kulkiessani ikkunassa ne täydelliset kengät!


Nytkin tällä hetkellä, monen vuoden jälkeen, ne ovat ainoat avokkaani- en enää tarvitse muita. Odotus todellakin kannatti!Tunne tyylisi (ja vaatekaappisi)


Hankintojen- ja koko vaatekaapin- perustana on vahvasti oman tyylin ja tarpeiden tunnistaminen. Itse olen käynyt sekä väri- että tyylianalyysin, joten tiedän oman värisävymaailmani sekä millaiset vaatteet minun vartalolleni parhaiten sopivat.


Voit myös ilman näitä päästä jyvälle omasta tyylistäsi.

Olipa tyylisi mikä vain, tärkeintä on että tunnet olosi hyväksi.

Mieti, millaisissa vaatteissa viihdyt? Katso vaatekaappiasi- löytyykö sieltä niitä vaatteita?

Millaisia värejä siellä on? Ovatko ne yhdisteltävissä myös keskenään- sekä tyylillisesti, että värisävyiltään?


Jos olet saanut kehuja johonkin tiettyyn paitaan tai mekkoon pukeutuneena, voisiko se sinulle parhaiten sopiva sävy tai tyyli? Miltä sinusta itsestäsi tuntuu juuri noissa vaatteissa?Olipa tyylisi mikä vain, tärkeintä on, että tunnet olosi hyväksi vaatekaapistasi löytyvissä vaatteissa. Silloin ne eivät roiku tyhjän panttina tai hyllyntäytteenä keräämässä pölyä vaan tulevat käyttöön, tuottaen sinulle iloa ja hyvää oloa - joka päivä!Ilolla,

Janna

Comments


bottom of page