top of page

Viisi vinkkiä vaatekaaoksen selkiyttämiseen

Päivitetty: 13. tammik. 2021 

Tämä teksti on osa Vaatekaapin kaappaus- Unelmiesi vaatekaappi minikurssia, päivä 2

 

Tänään aloitetaan varsinainen fyysinen työ!

Laita lempimusiikkiasi taustalle soimaan ja nauti!


Muistutuksena vielä:

Kun tiedät, minne lahjoitat poistettavat vaatteet, huolehdithan siitä, että sinne päätyy vain sen kuntoista vaatetta, mitä itsekin vielä käyttäisit tai kehtaisit myydä eteenpäin.

Käyttökelvottomat voit joko leikata siivoukseen käytetttäväksi (huomioi kuitenkin että näidenkin "riepujen" tarve on lopulta melko rajallinen) tai laittaa kohtuullisissa määrin energiajakeeseen. Muista tietysti myös askartelu, tilkkutyöt ja matonkudonta uusiokäyttömahdollisuutena- mutta kohtuus tässäkin. Ethän halua siirtää tavaraa vain kaapista toiseen?


 


Seuraavat viisi asiaa olen todennut hyväksi ottaa huomioon sekä aloitettaessa vaatekaapin järjestelemistä/karsintaa että sen edetessä.

Joten jos haluat vältää pahimmat karikot- lue nämä:


  1. Älä säästä tavoitevaatteita. Tilanne, jolloin tämä kuitenkin on perusteltua on esimerkiksi heti synnytyksen jälkeen, kun et vielä ole palautunut entisiin mittoihisi. Muussa tapauksessa tavoitevaatteet vievät energiaa ja tilaa kaapissasi- kun vihdoin olet tavoitteessasi, voi elämäsikin olla erilainen ja tarve vaatteille toisenlainen.

  2. Sovita päällesi kaikki sellaiset vaatteet, joiden istuvuudesta et ole varma. Ole rehellinen itsellesi- mikäli vaate kiristää, lököttää, kutittaa tai ei asetu vartalollesi halutulla tavalla, joutaa se pois. Sama koskee vaatteita, jotka tuntuvat henkisesti epämukavilta.

  3. Jos sinulla on paljon vaatteita, joista on hyviä, lämpimiä muistoja, etkä henno hävittää niitä vaikka ne eivät enää istuisi/sopisi elämäntilanteeseesi/tyyliisi, mieti seuraavia vaihtoehtoja : Onko sinulla vaate jossain valokuvassa päällä? Voisitko suurennuttaa valokuvan ja nauttia vaatteesta ja muistoista sillä tavalla? Mikäli vaatteita on paljon, valitse niistä sen yksi ihanin. Voisit esimerkiksi sijoittaa sen huoneeseesi arvoisellensa paikalle rekkiin/henkariin sisustuselementiksi.

  4. Mieti karsiessasi samalla myös jäljelle jäävien vaatekappaleiden yhteensopivuutta ja sopivuutta elämäntilanteeseesi. Kiinnität samalla huomion siihen, puuttuuko kaapistasi jotain vai onko jotain tiettyä vaatetta ihan liikaa.

  5. Käydessäsi vaatteita läpi, mieti erityisesti karsittavien kohdalla, miksi ja mitä varten ne hankit. Ostitko vain ajankuluksi? Koska se oli halpa? Kiva väri? Pääset samalla kiinni omiin heikkoihin kohtiisi shoppailussa ja vältyt tekemästä samoja virheitä uudelleen. Näin säästät sekä rahaa että pidät myös vaatekaappisi mukavan väljänä jatkossakin. 

Bonuksena pohdinta, johon kannustan erityisesti jos täysin käyttämättömiä, vielä ehkä laput kiinni olevia vaatteita löytyy paljon:


Löydätkö jonkin yhteisen tekijän näille käyttämättä jääneille vaatteille?
Comments


bottom of page