top of page

Kirjavinkkejä

Koska olen intohimoinen lukija ja tutkin kiinnostuksen aiheitani sekä netistä että kirjoista, kokoan tähän listaa hyviksi havaitsemistani teoksista. Ryhmittelen niitä tarpeen mukaan myös aihealueittain- pääsääntöisesti keskittyenhyvinvointiin, hyvään oloon, ruokaan, rentoutumiseen, joogaan, meditaatioon ja henkiseen kasvuun. Mukana myös luonnollisen kosmetiikan ainesosiin ja valmistukseen liittyvää kirjavinkkiä.

Otan mielelläni vastaan ajatuksia ja ideoita myös sinulta, klikkaa itsesi alta palautelomakkelle!

Sivu päivitetty 23.10.2021

Kirjallisuutta

Terveys ja hyvinvointi

Marja Ruuti: Terve maksa, avain hyvinvointiin

Maksa vaikuttaa hyvinvointiimme monin tavoin. Tässä kirjassa kerrotaan selkästi kaikki se, mitä maksan merkityksestä tulisikin tietää. Kirja antaa hyviä vinkkejä, kuinka elämäntavoilla sekä ympäristötekijöillä voit itse vaikuttaa siihen, kuinka maksasi voi ja toimii. Mukana myös ruokaohjeita.

Maria Borelius: Bliss- peittoa tulehdus, elä ja voi paremmin

Helppolukuisesti ja elämänmakuisesti kirjoitettu kirja. Tiedetoimittaja Maria Borelius etsii tietoa hiljaisen tulehduksen hillitsemiseksi kehossa. Tästä kirjasta nappasin ihanan kotiintulomyslin ohjeen, jota valmistan aina suuren purkillisen kerralla!

Maija Kajan: Iloa ja terveyttä- naisen vaihdevuodet ja hormonit

Suomalaisen gynekologin tuore kirja täynnä tietoa ja tarinoita naisen hormonimuutoksista ja niiden vaikutuksista naisen elämään ja terveyteen. Kirja on kirjoitettu arvostavasti, kannustaen jokaista löytämään oman tapansa elää läpi suurien hormonimuutosten aikaa. Esillä on myös hormonikorvaushoidon riskit ja hyödyt.

Anu Tevanlinna: Hyvinvointia mielelläsi

Kirja on mahtava työkalupakki elämänmuutoksesta haaveilevalle. Siitä löydät menetelmiä epäterveellisten elämäntapojen muuttamiseen ja terveyttäsi edistävien tapojen rakentamiseen. Kirja sisältää useita harjoituksia jotka auttavat elämänmuutoksesi toteutuksessa ja uusien tapojen omaksumisessa. Sain kirjasta useita hienoja oivalluksia oman muutokseni toteuttamiseen ja eväitä tuolle matkalle!

Outi Lempa: Kotikosmetiikan raaka-aineet ja valmistus

Kirja on todella kattava tietopaketti kosmetiikan raaka-aineista. Suosittelen tätä kirjaa vaikka et itse valmistaisikaan kotikosmetiikkaa- se antaa paljon ajattelemisen aihetta myös omien. käytössä olevien kosmetiikkatuotteiden tutkimiseen ja arviointiin. Kirjassa on koottu samoihin kansiin öljyt, kasvit, savet ja kemikaalit. Eri öljyjen erot käsitellään perusteellisesti ja kirjan avulla löydät omalle iholle sopivia öljyjä ja yrttejä. Mukana myös paljon ohjeita kotikosmetiikan valmistukseen.

JAATU_maksa ja hormonit.jpg

Rentoutuminen, jooga, meditaatio

Mia Jokiniva: Stressin luomuhoito- täsmätekniikat hengähdyshetkiin

Kirjassa perehdytään monipuolisesti kehon rentoutusreaktion synnyttämiseen.  Se sisältää tutkimustietoa stressin taltuttamisesta sekä monipuolisia hengitys- rentoutus-, jooga-, keskittymis- ja meditaatioharjoituksia. 

Kiinalainen lääketiede

Helena Hallenberg: Apteekki keittiössä

Kiinalaisessa lääketieteessä ruoka-aineita käytetään usein lääkkeinä. Kirjassa käydään läpi kiinalaista kulttuuria, lääketiedettä ja ravintoterapian perusasioita. 

Maria Juselius: Naisen matka kiinalaiseen lääketieteeseen

Kiinalaisen lääketieteen näkemys naisen elämästä eroaa länsimaisesta. Kiinalaisen ajattelun mukaan naistenvaivat, kipu ja kärsimys eivät ole normaaleja asioita. Helppotajuisesti kirjoitettu kirja naisen elämän eri kausista.

Minna Andersson: Feminine Yin

Kirjassa käsitellään naisen jokaista elämänvaihetta kokonaisvaltaisesti- miten tunteiden, kehon ja mielen hyvinvointi on kokonaisuus, jotka vaikuttavat toinen toisiinsa ja sitä kautta terveyteemme. Kirja on selkeä, havainnollinen ja helppolukuinen. Kiitos varsinkin hyvin ohjeistetuista yinjoogaharjoituksista!

jaatu_feminine yin_edited.jpg
bottom of page