top of page

Mitä chakrat ovat?Alunperin Intiasta lähtöisin oleva oppi kertoo kehomme energiakeskuksista eli chakroista. Tämän mukaan maailmankaikkeuden ja meidän välillämme liikkuvat energiat kanavoituvat näiden chakrojen kautta.


Chakra on sanskriitinkieltä ja tarkoitaa pyörää. Chakrat voidaankin hahmottaa energiapyörteinä ja näistä jokainen säteilee hiukan erilaista energiaa.


Meidän seitsemän päächakraamme ovat (alhaalta ylöspain lueteltuna):

Juurichakra

Sakraalichakra

Solar plexus

Sydänchakra

Kurkkuchakra

Otsachakra, ns. kolmas silmä

KruunuchakraNämä seitsemän päächkaraa sijaitsevat kehon keskilinjalla.


Chakrojen voima ja toiminta rakentuvat toinen toistensa päälle, näin ollen alemman chakran on voitava hyvin ja toimittava jotta energia pääsee virtaamaan siitä ylöspäin seuraavaan chakraan vapaasti.


Kun energiavirtaus chakroissa kulkee vapaasti keho ja mieli pysyvät tasapainossa. Tasapaino säilyy vaikka kohtaisimme arjessa haastavia tilanteita ja vastoinkäymisiä, riippumatta ajatuksistamme, tunteistamme ja kohtaamistamme ihmisistä.


Chakrat voivat tukkeutua tai joutua epätasapainoon ellemme pysähdy itsemme äärelle, kiinnitä huomiota kuluttavan elämäntyliin tai mikäli kohtaamme paljon vaikeuksia elämässämme.


Chakroja voi kuitenkin vahvistaa monin eri tavoin, esimerkiksi chakraa ruokkivalla ruoalla, musiikilla, tuoksuilla ja väreillä. Chakrojen tasapainottamiseen voi myös käyttää joogaa ja meditaatiota.


Lue lisää seitsemästä päächakrasta, niihin liitettävistä ominaisuuksista, sijainnista ja niiden vahvistamisesta seuraavissa blogipostauksissani.


Kommentarer


bottom of page