top of page

Solar Plexus - minä teenSolar Plexus on kolmas päächakroistamme. Se sijaitsee pallean kohdalla, noin parin sormen leveyden verran navan yläpuolella. Se avautuu eteen- ja ulospäin.


Solar Plexus on tunne-elämämme keskus. Siellä asuvat ilo ja suru, ärtymys, suuttumus, tahto ja kunnianhimo. Tässä sulatamme myös omaa elämänkokemustamme.


Solar Plexuks on sisäinen aurinkomme, jonka energiasta muodostuu lämpöä, voimaa, innostuneisuutta ja tahtoa.


Kun Solar Plexus on auki olet itsevarma, osaat käyttää voimaasi oikealla tavalla. Haluat saada hyviä asioita aikaan ympärilläsi ja koko maailmassa ja osaat käyttää voimiasi tähän. Tunnet itsesi ja olet tyytyväinen itseesi.


Solar Plexus chakra vastaa alaselästä, autonomisesta hermostosta, ylävatsan seudun sisäelimistä (tuoansulatuselimistö, maksa, sappirakko, perna). Tämä on myös vagushermon kannalta tärkeä chakra.


Solar Plexus chakraan liitettäviä asioita


Väri: keltainen


Aisti: näkö


Elementti: tuli


Musiikki: huilut, puupuhaltimet, jousisoittimet, piano, tuliset rytmit


Kivi: sitriini, serpentiini, meripihka, tiikerinsilmä


Tuoksu: rosmariini, laventeli, bergamotti
Sulkeutunut tai epätasapainossa oleva Solar Plexus voi ilmentyä esimerkiksi itseluottamuksen puutteena, vallanhimona, ahneutena, pelkona ja epävarmuutena. Näet riskejä kaikkialla etkä uskalla kokeilla uusia asioita. Luovutat herkästi omaa voimaa muille, jotta rauha ja tasapaino säilyisi suhteissa.

Kuinka vahvistaa Solar Plexusta?


Vahvista Solar Plexusta kynttilän valossa, nuotiotulen äärellä, auringon paisteessa. Huuda ääneen, naura lujaa! Katsele keltaisia kukkia ja nauti niiden tuomasta valosta.


Pukeudu chakran väriin, kuuntele sopivaa musiikkia. Antaudu vapaaseen ja villiin tanssiin tai rauhoitu kauniin pianomusiikin äärellä.


Voit vahvistaa chakraa myös sopivalla ravinnolla.

Solar Plexus chakran ravintoa ovat mm. voi, kananmunat, juusto, cashew pähkinät, maissi, kokojyvätuoteet, riisi, auringonkukan siemenet, soijapavut, keltaiset pavut ja paprikat, nauris, palsternakka, keltaiset linssit, ananas, banaanit, sitruunat, galia- ja hunajameloni, greippi, ananaskirsikka, keltaiset mausteet.


Hengitysharjoitus Solar Plexus chakralle


Kokeile seuraavaa hengitysharjoitusta vahvistaaksesi Solar Plexus chakraa:


Istu mukavassa asennossa, selkä suoran mutta silti rennosti. Sulje silmäsi. Tuo huomiosi hengitykseesi. Keskitä hengitys tuntumaan palleassa, voit laittaa käden pallean päälle ja tuntea liikkeen - kun hengität sisään, pallea laajenee, uloshengityksellä laskee.


Kuvittele palleaan, kätesi alle keltainen, kirkas, lämmin valopallo, joka saa voimaa jokaisella sisäänhengityksellä. Tunne kuinka se alkaa pyöriä ja laajenee, levittäen valoa ja lämpöä ympäristöönsä.


Hengittele rauhassa, nauti kehoon levittyvästä lämmöstä ja rentouden tunteesta.


TIesithän että:

voit lukea myös muista chakroista blogissani


Chakrojen tasapainottamisen ja puhdistuksen voi tehdä myös äänimaljojen avulla. Varaa aika tunnelmalliselle hoitohuoneelleni tästä.

Comments


bottom of page