top of page

Sakraalichakra - minä tunnen


Sakraalichakra sijaitsee alavatsalla, noin kämmenen leveyden verran navan alapuolella. Se avautuu eteen- ja ulospäin.


Sakraalichakra on meidän keskipisteemme. Siinä yhdistyvät maan ja taivaan energiat.


Tässä chakrassa asuu seksuaalisuus, mielhyvä ja muutos. Myös niin sanottu gut feeling, aavistus, intuitio, sijaitsee tässä keskuksessa.


Avoin ja toimiva sakraalichakra auttaa sinua hyväksymään oman kehosi ja kunnioittamaan sitä. Osaat nauttia seksuaalisuudesta, ilosta, onnesta. Luot tasapainoisia ihmissuhteia myös muihin. Kykenet toteuttamaan itseäsi tunnetasolla. Olet tyytyväinen itseesi juuri sellaisena kuin olet.


Sakraalichakraa vastaa lantion alue vyötäröön saakka, munuaiset ja virtsarakko. Kaikki nestemäinen. Sukurauhaset, munasarjat ja kivekset. Sakraalichakra vastaa myös myrkyllisten aineiden poistumisesta kehosta.Sakraalichakraan liitettäviä asioita


Väri: oranssi


Aisti: maku


Elementti: vesi


Musiikki: lyömäsoittimet, basso, torvet, puupuhaltimet, folk


Kivi: karneoli, kuukivi, sitriini, oranssi kalsiitti


Tuoksu: ylang-ylang, santelipuu, patsuli, ruusu
Sulkeutunut tai epätasapainossa oleva sakraalichakra voi ilmentyä esimerkiksi hämmennyksenä tai tunteena että sinua on loukattu. Voit tuntea itsesi hyväksikäytetyksi ja että rajojasi on loukattu. Koet että et tule rakastetuksi omana itsenäsi. Suhteesi seksuaalisuuteen ei ole avoin.


Myös tukahdetut ja käsittelemättömät tunteet jämähtävät sakraalichakraan ja tukkivat sen.

Miten vahvistaa sakraalichakraa?


Ravitse sakraalichakraa oleilemalla veden ääressä, kuuntelemalla virtaavan veden solinaa. Tanssi ja uinti vahvistavat sakraalichakraa. Hieronta, kynttilän valo, kaikki luova tekeminen. Meditaatio, itsensä hemmottelu ja hoivaaminen ovat hyväksi.


Pukeudu chakran väriin, kuuntele sopivaa musiikkia. Antaudu vapaaseen ja villiin tanssiin kuunnellen kehoasi!


Voit vahvistaa chakraa myös sopivalla ravinnolla.


Sakraalichakran ravintoa ovat mm. hunaja, kananmunan keltuainen, suurin osa sitrushedelmistä, appelsiinit, aprikoosit, persikat, nektariinit, mango, guava, papaija,cantaloupe ja verkkomeloni, kurpitsa, lanttu, porkkanat, oranssit paprikat, perunat, bataatti, pihlajanmarjat, tyrnimarjat, lakat, tahini, hirssi, tattari, viljanjyvät, pasta, linssit, savustettu kala, muskottipähkinä, inkivääri, kurkuma, korianteri.
Meditaatioharjoitus sakraalichakralle


Kokeile sakraalichakran vahvistamiseen myös tätä yksinkertaista meditaatioharjoitusta:


Valmistele itsellesi rentouttava suihku. Aseta ympärillesi kynttilöitä (turvallisiin paikkoihin) tai vaikkapa eteeristä öljyä diffuuseriin. Valitse ihanalta tuoksuva suihkugeeli.


Ajattele, kuinka vesi puhdistaa koko kehosi murheista ja vanhoista energioista. Vesi vie mukanaan kaiken sen, mikä ei palvele sinua enää tässä hetkessä. Väsymyksen, stressin, pinttyneet ajatusmallit, toisten satuttavat sanat ja konfliktit.


Pese itsesi hellien kehoasi, rakastaen ja hyväksyen, kertoen itsellesi kuinka tärkeä olet. Sinulla on vain tämä yksi keho, se ansaitsee kaiken rakkautesi ja hyväksyntäsi.


Tunne, kuinka lämmin vesi rentouttaa. Kun olet valmis, kietoudu pehmoiseen ja lämpimään pyyhkeeseen tai kylpytakkiin ja nauti lasillinen raikastavaa vettä tai höyryävää yrttiteetä.TIesithän että:

voit lukea myös muista chakroista blogissani


Chakrojen tasapainottamisen ja puhdistuksen voi tehdä myös äänimaljojen avulla. Varaa aika tunnelmalliselle hoitohuoneelleni tästä.

Comments


bottom of page